Kläder för Sportfiske

För ett lyckat sportfiske måste man hålla sig torr och varm. Det gör man bäst med fritidskläder av hög kvalité som klarar av våra svenska väderförhållanden.

Här tipsar vi om våra favoritprodukter i klädesväg som är anpassade för friluvsliv i den nordiska naturen. Med rätt vind-och vattentäta plagg på kroppen, och rätt utrustning i ryggsäcken är du redo för många fina fiskedagar.

Vind- och vattentäta kläder

JackorSkaljackan är det grymma vind- och vattentäta alternativet som passar dig med behov av en lätt och funktionell sportjacka. Det lätta materialet gör jackan enkel att ta med i ryggsäcken.

Byxor

Ett par rejäla fritidsbyxor är ett måste för att hålla sig torr under hela dagen. Byxorna ska transportera väte och vara av stretchigt material, så du kan röra dig ordentligt.

Kläder som håller värmen

Underställ

Vid riktigt kallt väder kan det vara skönt att ha ett underställ som ett värmande skydd under dina funktionskläder. Välj en sportigare variant för dig som utövar ett mer aktivt fiske med hög fysisk ansträngning.

Fleecejackor

En fleecejacka är en smart investering för dig som sportfiskar i olika väderförhållanden. En bra fleecejacka ska självklart hålla värmen, men också behålla sin flexibilitet och andningsförmåga.

Skor och stövlar

Att hålla sig torr om fötterna kan vara en utmaning för dig som fiskar. Men med ett par kängor eller vattentäta stövlar kommer man långt. Välj den sko som passar ditt fiske bäst och komplettera med eventuella broddar mot halka, eller inlägg för att hålla värmen.